A hagymalekvár nem csak finom, de rendkívül egészséges is. Gazdag vitaminokban és antioxidánsokban, amelyek támogatják az immunrendszert és segíthetnek a szabad gyökök elleni küzdelemben. Ajánljuk reggelire pirítósra kenve, desszertek ízesítésére, vagy akár sajtok mellé is, hogy egy különleges ízélményt nyújtson.

Készítsen hagymalekvárt, nem is olyan nehéz: vékony karikákra felváguk a vöröshagymát, kevés olajon elkezdjük fonnyasztani, majd megfűszerezzük. Hozzáadjuk a barnacukrot, majd a folyékony dolgokat: a balzsamecetet és a vörösbort és a Worcestershire szószt. Ha van rá igény, teszünk bele egy kis csípőset, majd 30-40 perc alatt, alacsony lángon lekvár állagúra forraljuk.
A hozzávalók:

  • 4 – 5 fej nagyobb vöröshagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 szál rozmaring
  • 2 dl vörösbor
  • ½ dl balzsamecet
  • 20 g barnacukor
  • só, bors
  • 1 ek Worcestershire szósz
  • Kevés chilipaprika