Stabil magyar termelői bázisunk támogatásával cégünk nagykereskedői kínálatában folyamatosan, kiváló minőségben elérhető ez a zöldségféle – kérjen tőlünk ajánlatot!

A zellergumó egy rendkívül tápláló zöldség, amely számos előnnyel bír az azt fogyasztók számára. Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, különösen a K-vitaminban, a folsavban, valamint a káliumban. Rosttartalma hozzájárul az emésztőrendszer egészséges működéséhez, míg alacsony kalóriatartalma miatt diétázók is bátran fogyaszthatják. A zellergumó antioxidáns tulajdonságai segítenek a szabad gyökök elleni küzdelemben, így támogatva az általános egészséget és a betegségekkel szembeni védekezést. A zellergumót leginkább az ősz folyamán érdemes vásárolni, amikor is a szezonja van. Ebben az időszakban a legfrissebb és legízletesebb a kínálat, ráadásul ekkor a legnagyobb a választék is a piacon.

A zellergumó tárolásához célszerű hűvös, sötét helyet választani, például a hűtőszekrény zöldségtartóját. Célszerű műanyag zacskóban tárolni, hogy megőrizze frissességét, de ügyeljünk arra, hogy a zacskó ne legyen teljesen lezárva, mert a zellergumó „lélegezni” szeret.

A zellergumóból számos ízletes és tápláló étel készíthető. Kiváló alapanyaga lehet krémleveseknek, salátáknak, és köreteknek is. Pürésítve vagy sütve is fogyasztható, így változatos ízélményt nyújt. Emellett remek alapanyag fasírtokhoz, zöldségfasírozottakhoz és akár smoothie-khoz is, amivel tovább bővíthetjük étrendünket.

Az év melyik időszakában érdemes zellergumót vásárolni?

A zellergumót egy kiválóan tárolható zöldség, így azt egész évben megvásárolhatjuk a piacokon vagy szupermarketekben. Friss zellergumót ősszel tudunk vásárolni, ebben az időszakban a legfrissebb, így tápanyagokban gazdagabb és ízletesebb. Az őszi hónapokban a piacokon és a zöldségeseknél nagyobb választékban és jobb minőségben található meg.

Hogyan kell tárolni a zellergumót?

A zellergumót hűvös, sötét helyen kell tárolni, hogy minél tovább megőrizze frissességét és tápanyagtartalmát. Ideális tárolási hely a hűtőszekrény zöldségtartója, ahol egy nyitott műanyag zacskóban vagy nedves konyharuhába csomagolva hosszú heteken át friss maradhat. Fontos, hogy a zellergumó ne legyen teljesen lezárva, mert szüksége van a levegőre.

Mi minden készíthető a zellergumóból?

A zellergumóból számos különféle étel készíthető. Alkalmas krémlevesek alapanyagának, köretek, saláták készítéséhez, valamint sütve vagy főzve is fogyasztható. Pürésítve kiváló alap lehet vegán fasírtokhoz, zöldségpogácsákhoz. Felhasználható smoothie-kban is, ahol friss, pikáns ízt ad az italoknak. A zellergumó sokoldalúsága miatt kreatívan variálható számos receptben, így gazdagítva az étrendet.

Cikkeink a zellerről