Stabil magyar termelői bázisunk támogatásával cégünk nagykereskedői kínálatában folyamatosan, kiváló minőségben elérhető ez a zöldségféle – kérjen tőlünk ajánlatot!

A vöröshagyma egy rendkívül sokoldalú zöldség, amely számos egészségügyi előnyt kínál az azt fogyasztók számára. Gazdag antioxidánsokban, amelyek segítenek a szabad gyökök elleni küzdelemben, csökkentve ezzel a krónikus betegségek kockázatát. A vöröshagyma antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek elősegítheti az emésztőrendszer egészségének megőrzését. Emellett jelentős mennyiségű C-vitamint és kénvegyületeket tartalmaz, amelyek támogathatják a szív egészségét és az immunrendszer erősítését. A vöröshagyma fogyasztása javíthatja a csontsűrűséget is, ami különösen fontos az idősebb korosztály számára. Ráadásul alacsony kalóriatartalma és magas rosttartalma révén elősegítheti a testsúlykontrollt és az egészséges emésztést.

Hogyan válasszunk vöröshagymát?

Amikor vöröshagymát választunk a boltban, keressük a kemény, sérülésmentes hagymákat, amelyeknek nincs látható penész vagy nedvesség a külső héján. A hagyma bőre legyen sima és fényes, a szára pedig száraz. Kerüljük azokat a hagymákat, amelyeknek lágy vagy benyomódott részei vannak, mivel ez romlás jele lehet.

Az év melyik időszakában érdemes vöröshagymát vásárolni?

A vöröshagymát az év bármely szakában meg lehet vásárolni, mivel jól tárolható és hosszú ideig eláll. Azonban a legfrissebb és legízletesebb vöröshagymához a késő nyár és a kora ősz hónapjaiban juthatunk, ebben az időszakban érdemes beszerezni közvetlenül a termelőktől vagy a piacról.

Hogyan kell tárolni a vöröshagymát?

A vöröshagymát hűvös, sötét és száraz helyen kell tárolni, lehetőleg olyan helyen, ahol jó a levegőcirkuláció. Kerüljük a műanyag zacskókat, mivel ezek nem engedik át a levegőt, és elősegíthetik a penészedést. A legjobb, ha a hagymákat hálós zsákokban vagy kosarakban tároljuk, hogy a levegő szabadon áramolhasson körülöttük. Ne tároljuk a hagymát burgonya közelében, mivel ez gyorsíthatja annak romlását.

Mi minden készíthető a vöröshagymából?

A vöröshagyma rendkívül sokoldalú alapanyag, amely számos ételhez adhat ízt és mélységet. Felhasználható levesek, pörköltek, mártások, saláták alapjaként vagy akár önálló fogásként is, mint például a karamellizált hagyma. Gyakran használják sütéshez, pároláshoz, grillhez és fonnyasztáshoz is. A vöröshagyma édeskés ízét kiemelhetjük sült ételekben, vagy éles, csípős ízét élvezhetjük nyersen, salátákban és szendvicsekben.

Cikkeink a vöröshagymáról