Stabil magyar termelői bázisunk támogatásával cégünk nagykereskedői kínálatában folyamatosan, kiváló minőségben elérhető ez a zöldségféle – kérjen tőlünk ajánlatot!

A fejesaláta egy rendkívül népszerű zöldségfajta, amely gazdag A- és K-vitaminban, valamint folátban és vasban, így elősegíti az egészséges vérképződést és támogatja az immunrendszert. Alacsony kalóriatartalma révén kiváló választás fogyókúrázóknak, míg magas víztartalma hidratálja a szervezetet. A fejesaláta antioxidánsokban is gazdag, amelyek hozzájárulnak a szabad gyökök elleni védelemhez, csökkentve ezzel a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát.

Hogyan válasszunk fejesalátát?

Keressünk szilárd, sűrű fejű salátákat, amelyeknek a levelei frissek, élénkzöldek és mentesek a barnulástól vagy a puhulástól. A külső levelek állapota gyakran tükrözi a belső minőséget, ezért kerüljük a sérült vagy fonnyadt leveleket.

Az év melyik időszakában érdemes fejesalátát vásárolni?

Bár manapság egész évben kapható a boltokban, a fejesaláta szezonja tavasztól őszig tart, ekkor a legfrissebb és ízletes. A helyi termesztésű saláták különösen ajánlottak ebben az időszakban.

Hogyan kell tárolni a fejesalátát?

A fejesalátát hűtőszekrényben kell tárolni, lehetőleg egy nyitott műanyag zacskóban vagy nedves konyharuhával becsomagolva, hogy megőrizze frissességét. Fontos, hogy ne tároljuk nedvesen, mert ez elősegítheti a romlást.

Mi minden készíthető a fejesalátából?

A fejesaláta rendkívül sokoldalú; saláták alapanyagaként tökéletes, de szendvicsekbe, wrapokba is beletehető a ropogós textúrájáért. Grillen pirítva vagy gyorsan párolva egy különleges köretet kapunk, míg smoothie-kban rejtett zöldségként is funkcionálhat, növelve ezzel a napi zöldségbevitelt.

Cikkeink a fejessalátáról

Fejessaláta tavasszal

A fejessaláta nem csak ízletes, hanem rendkívül egészséges zöldség is, amely különösen kora tavasszal ajánlott a fogyasztása. Ebben az időszakban,…