Stabil magyar termelői bázisunk támogatásával cégünk nagykereskedői kínálatában folyamatosan, kiváló minőségben elérhető ez a zöldségféle – kérjen tőlünk ajánlatot!

A sárgarépa egy rendkívül tápláló zöldség, amely bőségesen tartalmaz béta-karotint, amit a szervezet A-vitaminná alakít át, elősegítve ezzel a látás egészségét és az immunrendszer erősítését. Gazdag antioxidánsokban is, amelyek segítenek a szabad gyökök elleni harcban, csökkentve ezzel a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát. A sárgarépa rosttartalma hozzájárul az emésztőrendszer egészséges működéséhez, és segít a szívbetegségek megelőzésében. A benne található kálium pedig támogatja a vérnyomás szabályozását.

Hogyan válasszunk sárgarépát?

Keressük a kemény, sima felületű sárgarépákat, amelyeknek élénk narancssárga színük van. Kerüljük a repedezett, puha vagy foltos darabokat. A zöld részek jelenléte frissességre utal, de otthon érdemes eltávolítani őket, hogy a sárgarépa tovább friss maradjon.

Az év melyik időszakában érdemes sárgarépát vásárolni?

A sárgarépa egész évben elérhető, de a legfinomabbak általában a késő nyáron és ősszel szedettek, amikor éppen szezonjuk van. Ebben az időszakban a legízletesebb és legtáplálóbb a sárgarépa.

Hogyan kell tárolni a sárgarépát?

A sárgarépát hűvös, sötét helyen, például a hűtőszekrény zöldségtartójában kell tárolni. A zöld részek eltávolítása után csomagoljuk őket nedves konyharuhába vagy tegyük őket egy műanyag zacskóba, hogy tovább megőrizzék frissességüket.

Mi minden készíthető a sárgarépából?

A sárgarépa rendkívül sokoldalú zöldség; nyersen fogyasztható salátákban, snackként, vagy hozzáadható levesekhez, pörköltekhez, süteményekhez, mint például a sárgarépás tortához. Párolva, grillezve vagy sütve is kiváló, és készíthető belőle sárgarépaleves vagy smoothie is.

Cikkeink a sárgarépáról