Stabil magyar termelői bázisunk támogatásával cégünk nagykereskedői kínálatában folyamatosan, kiváló minőségben elérhető ez a zöldségféle – kérjen tőlünk ajánlatot!

A cékla egy tápláló és sokoldalú zöldség, amely számos előnyt kínál az azt fogyasztók számára. Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, mint például a C-vitamin, a folsav, a vas, és a magnézium, valamint antioxidánsokban, amelyek segíthetnek a szívbetegségek megelőzésében és az immunrendszer erősítésében. A cékla nitrátokat is tartalmaz, amelyek javíthatják a vérkeringést és csökkenthetik a vérnyomást. Emellett a cékla rosttartalma elősegítheti az emésztést és segíthet a testsúly szabályozásában.

Hogyan válasszunk céklát?

A friss és minőségi cékla kiválasztásakor keressük a kemény, sima felületű, mélypiros színű gyökereket. A cékla mérete is fontos; a kisebb méretűek általában ízletesebbek és puhábbak. Ellenőrizzük a zöld leveleket is, ha azok még a céklán vannak; frissek és élénkzöldek legyenek, ami a frissesség jele.

Az év melyik időszakában érdemes céklát vásárolni?

A cékla egész évben elérhető a boltokban, de szezonja ősszel kezdődik és kora tavaszig tart. Ebben az időszakban a legízletesebb és legtáplálóbb a cékla, így érdemes ekkor beszerezni.

Hogyan kell tárolni a céklát?

A céklát hűvös, sötét helyen kell tárolni, ahol akár hosszú hetekig is eltartható. A leveleit tárolás előtt távolítsuk el, hogy megakadályozzuk a nedvesség elvesztését, de hagyjunk kb. 2 cm-es szárat a gyökéren, hogy minimalizáljuk a nedvesség kiáramlását. Ha hűtőszekrényben tároljuk, a céklát műanyag zacskóban vagy légmentesen záródó edényben ajánlott tartani.

Mi minden készíthető a céklából?

A cékla rendkívül sokoldalú alapanyag; nyersen és főzve is fogyasztható. Készíthetünk belőle salátákat, leveseket, köreteket, vagy akár smoothie-kat is. A cékla remekül illik húsételek mellé, de vegetáriánus és vegán ételekben is megállja a helyét. A céklalé is népszerű, ami nemcsak ízletes, de egészséges is.

Cikkeink a cékláról

Cékla, a szuperhős

A cékla, ez a gyakran alábecsült zöldség, valójában egy igazi táplálkozási szuperhős, amely számos egészségügyi előnyt kínál, miközben ízletes és…